15 Aralık 2011 Perşembe

Acıoğlu

Türkiye'nin geri kalan yerlerinde durum nasıldır bilmiyorum ama Gaziantep'in sanayi sitelerinde bulunan herhangi bir lokantanın yemeklerinin çok lezzetli olduğundan emin olabilirsiniz. Acıoğlu da çok eskiden organizede başladığı lokantacılığı şehir merkezinde açtıkları şubelerinde devam ettiren, lezzetiyle kendini ilk önce sanayiye sonra da şehre kabul ettirmiş, Gaziantep'in gerçek yerli değerlerinden biri.
"Antep Cuisine"
Acıoğlu, küçük sanayide beyran ve kebap yaparak başladığı menüsünü tabelasındaki "Antep Cuisine" yazısından da anlayacağınız üzere baya bir geliştirmiş durumda. Menüsünde en başta çorbalar olmak üzere, tüm (evet mevsimine göre sarımsak, yenidünya kebabı filan da dahil bunlara) kebap çeşitleri, pide çeşitleri, zeytinyağlılar, yuvarlama ve ekşili ufak köfte gibi yöresel yemeklerin yanında kurufasulye-pilav gibi sulu yemekler de bulunuyor. 
O mercimek çorbaları dahil hepsi ikram
Aslında beyranı meşhur olsa da öğle ben beyranı ya sabah çok erken ya da gece çok geç saatte içmeyi seven biri olarak kendime beyti sarma istedim, öğlenleri genelde beraber yemek yediğimiz sevgili Stajyer Kiya İbrahim ise daha seçici davranmak için ocak başına gidip, güveçte fokurdayan görüntüsüne dayanamayıp kurufasulye pilav sipariş verdi  (evet ocakbaşına gidip kurufasulye tercihi ile döndü, ne de olsa stajyer işte). Siparişlerimizin ardından masamız ikram olan şeylerle donanmaya başladı ki alışılan yeşilliklere ek olarak, salata, cacık ve özellikle Antep biberi ile acur turşusu gelmesi ile benim çok büyük takdirimi kazandı. Tüm bunların üstüne garsonumuz yarımşar porsiyon mercimek çorbayı da fırından yeni çıkmış sıcak pidelerle getirince az kaldı ağlayacaktım zaten.

Beyti Sarma
Beyti sarma tam da küçüklüğümden alıştığım gibi üzerine fıstık serpilerek getirilmiş, bu dışarıdan gelenlerin pek alışık olmadığı bir şey ama ben seviyorum, etinin tadı ve kullanılan baharatları ile çok lezzetliydi.
Kurufasulye-Pilav-Yoğurt
Kurufasulye ve pilav da fena değildi ancak yoğurdun o toprak kapta hazırlanmadığı, sonradan konulduğu her halinden belli oluyorken niye böyle bir sunum yapmışlar anlamadım. Üstelik bence "Antep Cuisine" diyorlarsa eğer toprak kapları bir kenara koyup sahanda (yöresel bakır kaplar) servis etmeleri daha hoş olurdu.

Sonuç olarak Acıoğlu yıllardır kaliteli ve lezzetli yemeği ile ün salmış, yeni yerinde de Gaziantepli aileler ile daha iyi iç içe olmayı başarmış bir mekan. Fiyatlara gelince, yemekler gibi fiyatlar da çok çeşitli o yüzden ayrı fiyatlar yerine tatlılar dahil kişi başı ortalama 15-20 liraya çıkabilirsiniz diyebilirim.

Eğer çok çeşitli yemekler bulabileceğiniz bir yer arıyorsanız ziyaret etmenizde fayda var. Hatta hazır mevsimi iken gidip nar ekşili soğan kebabını denemeniz bir Gurme Kiya tavsiyesidir!


Lezzet : 9
Servis : 9
Fiyat : 7
Mekan : 7

Gurme Kiyalar Notu : 10 üzerinden 8 (8/10)


İnternet Sitesi: http://www.acioglu.com.tr/

8 Aralık 2011 Perşembe

Kısa bir mola...

Sevgili GurmeKiyalar.com takipçileri,

Öncelikle merhaba. Bir süre önce boğazına düşkün arkadaşlarımızla başlattığımız GurmeKiyalar’dan askerlik görevi nedeniyle (umarım 5buçuk ay) uzak kalacağım. Bu süreçte ağzınızın tadının hiç bozulmaması, yeni lezzetlerde sınır tanımamanız temennisiyle…

17 Mayıs’da yeniden görüşmek dileğiyle, lezzetli günler...

Hoşçakalın,
BorMrk.

20 Kasım 2011 Pazar

Katmerci Zekeriya Usta

Gaziantep'in yemek konusunda kilometre taşlarından bir tanesidir aslında "Katmerci Zekeriya Usta". Gaziantep'e gelen her yerli/yabancı turist "İmam Çağdaş, Halil Usta, Zekeriya Usta" gibi orijinalde esnaf lokantalığı (esnafa hizmet ön planlı) yapmış, yerli halkın uzun yıllar beğenisini kazanmış ve kaliteden ödün vermeyen yerleri ziyaret etmeyi seviyor.


Zekeriya Usta (Kış)


Ve bu tür yerler hep sokak arasında, kuytu köşelerde konumlanıyor. Tabi ki öyle lüks mağazaları, lüks ihtişamlı masa sandalyeleri de olmuyor.


Zekeriya Usta Fırının başında

Zekeriya usta ilerlemiş yaşına rağmen katmerin yapımındaki her ana müdahale edip, yıllardır bildiği doğruların sapmasına izin vermiyor. İşini severek yaptığı ise her halinden belli...


Mehmet Usta


Katmer

Zekeriya Usta'da eğer pazar günü katmer yemek istiyorsanız, yaklaşık 30-40dk. beklemeyi göze almanız gerekiyor. Tabi ki günün/siparişlerin yoğunluğuyla bu süre uzayıp kısalıyor.
Biz beklenen her dakikanın gelen katmere değdiğini düşünüyoruz.


Taş fırında yapılmış Katmer

Zekeriya Usta'nın en büyük artısı ise katmeri taş fırında yapıyor olması. Katmerin esnafı, katmerin ustası olması.

Zekeriya Usta "Katmer pastane ürünü değil, Zekeriya Usta kültürüdür" sözüyle hem sözde rakiplerine inceden sataşıyor, hemde kendisini gayet güzel ve ince bir şekilde övüyor. Ve biz Zekeriya Usta'nın bu sözlerine sonuna kadar katılıyoruz. Tüplü/elektrikli fırınlarda pişmiş, yalancı kaymaklı (irmik kaymağı) katmerle mukayese etmek bile çok yanlış Zekeriya Usta'yı.

Zekeriya Usta'da katmerinizin yanına sıcak/ılık/soğuk süt isteyebilirsiniz. Çay ise Zekeriya Usta'nın ikramı.

Zekeriya Usta'da katmer 7,50TL.

Zekeriya Usta'yı ve Zekeriya Usta gibi yerleri mekanı, servisiyle değerlendirmenin yanlış olacağını düşünüyorum ve yalnızca Fiyat&Lezzet olarak değerlendiriyorum.

Fiyat : 10
Lezzet : 10

Gurme Kiyalar Notu : 
10 üzerinden 10 (10/10)

3 Kasım 2011 Perşembe

Ciğerpare

Gaziantep’le özdeşleşen bir lezzettir ciğer kebabı. Sabahın köründe lezzetlidir, öğlen insanın canı ister, akşama doğru ne de güzel gider, hele gece, muhabbetin üzerine şahane olur.Hal böyle olunca Gaziantep’te ciğer yapmak da hem ustalık hem de cesaret ister. Gurme Kiyalar olarak sizler için Ciğerpare ‘yi denedik. (Aslında daha çok kendimiz için de denedik )
İbrahimli semtinde, yüksek binadan Nakıpoğlu koleji’ne giderken, ilk ışıklara varmadan bir önceki sağa doğru kıvrıldığınız anda karşınızda beliriyor ciğer dükkanı. Konum ve mekanın belirginliği güzel.
İri tikelerden oluşan 2-3 şişte görmeye alıştığımız ciğeri, Ciğerpare Urfa usulü olarak yani küçük tikelerle yapıyor ve 4-5 şişte olarak getiriyor. Buraya kadar iyi de gidiyor. Ancak daha ateşin üzerindeyken ciğerin üzerine attıkları isot, tadıldığı anda ,tüm güzel havayı dağıtıyor. Acaba bugüne kadar alıştığımız lezzetin dışında olduğu için mi garip geldi diye bir soru belirse de damak tadına uygun olup olmamanın ötesinde ateş üzerinde pişen isotun, ciğerin tüm kendine has tadını yok ettiği gerçeğini kabulleniyoruz. Ciğer tikeleri etrafı isotla kaplı bir şekilde geliyor.
Kaderimizse, ekmeğe çeker onu da yeriz diyerek ciğerimizi, servis edildiği açık ekmekle yemeye koyulduk. Servis noktasında seviye güzel. Ayran söylenildiği an yetişiyor, salata bitince, geç kalmadan yenileniyor. Bunlar bizi mutlu eden noktalardı. Bunu yanında henüz denememiş olduğumuz kıyma ve kuşbaşı çeşitleri de mevcut ayrıca.

Gözümüze az da olsa fer geliyor ve mekana incelemeye koyuluyoruz. Üst katların bir bölümü henüz inşaat halinde idi son gittiğimizde. Yeni açıldığı için düzenlemeler yapılmakta. (Muhtemelen yapılmıştır). Ön tarafındaki balkon özellikle yazları ve sigara içenler için güzel.
Bizleri lezzet noktasında tatmin edemeyen Ciğerpare’de kasaya ödeme için gittiğimizde şaşırıyoruz. Ciğer alanında Gaziantep’te bir çok adı ve lezzeti tescillenmiş rakibin karşısına, henüz rüştünü ispat etmeden aynı fiyata çıkması bizce fazla cesurca. Bir ciğer dürümü 6 TL gibi bir fiyatla geliyor.

Ve tüm bu anlattıklarımız ışığında notlarımızı vermeye geçiyoruz.

Mekan: 6
Lezzet : 2
Servis : 6
Fiyat : 4
Gurme Kiyalar Notu: 10 üzerinden 4,5 (4,5/10)

1 Kasım 2011 Salı

Fessade

Fessade son zamanlarda ofis kültürünün iyice yerleşmiş olduğu Gaziantep'te, çalışanlar için bazen hayati öneme sahip olan her üç öğünün de -kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği- servis edildiği henüz bir kaç aylık ama hizmetiyle kendisini kabul ettirmiş bir mekan.

Sanki "Feszade" olmalı?

Mekanda sabah kahvaltısının yanı sıra her gün değişen ev yemekleri, gözleme çeşitleri, kara kavurma, Hünkar Sultan gibi özel yemekler ve döner çeşitleri mevcut. Biz de üç arkadaş olarak tam en yoğun saatte içeriye adım attığımız anda burnumuza gelen tereyağ kokusunun etkisinde kalıp iskender ve ortaya da sevgili İbrahim'in müptelası olduğu çingene salatası söyledik. 

Salatanın malzemeleri doğru, sosu güzel ancak süslemelerle boğuşmak yemenin keyfini kaçırıyor
Döner menüsünü fit porsiyon 80 gram, tam porsiyon 120 gram ve 1,5 porsiyon 180 gram olmak üzere üçe ayırmış durumdalar ki özellikle ne yarım ne de tam olan fit porsiyon çok isabetli bir karar olmuş.

İskender tabakta durduğu gibi durmaz!
Mekandaki çok geniş yemek menüsünden dolayı iskenderden çok bir şey beklemesek de özellikle eti sayesinde ortalamanın çok üstünde bir lezzete sahip olduğunu söyleyebilirim. Sadece sosu salçalı sudan ibaretmiş hissi verdi bana. (Tabi mevsimin de domates mevsimi olmadığını unutmamak gerek.)


Hürrem Sultan (hafif kızartılmış ekmek üzerinde kekikli et ve bolca patates kızartması)

Sonuç olarak Fessade "hayat kurtaran bir restoran". Yani mükemmel iskender ya da mükemmel kara kavurma için olmasa da canınız ev yemeği üstüne sütlüyle zerde çektiğinde hemen gidebileceğiniz, servisin hızlı, garsonların sizinle doğru düzgün ilgilendiği güzel, neşeli ve özellikle çalan şarkıları çok iyi olan bir mekan . Yoğun iş ortamında yemeği bir meşguliyet olmaktan çıkartıp eğlenceli bir aktiviteye dönüştürmeyi başarmış olan ve her masayla ayrı ayrı ilgilenen işletmecileri Bahri Bey ve Hatice Hanım'ı bu yüzden kendi adıma tebrik etmek istiyorum.

Alenazik (kullanılan yoğurt gerçekten çok lezzetli)

Fessade'de servis sabah 7.30'da başlıyor ve akşam 10'a kadar devam ediyor. Kahvaltılıklar ve çorbalar 3-5 lira arasında, yemekler ise 7-18 lira arasında. Mekanda alkollü içecek servisi yapılmıyor.


Lezzet : 8
Servis : 8
Fiyat : 7
Mekan : 9

Gurme Kiyalar Notu : 10 üzerinden 8 (8/10)


İnternet Sitesi: http://www.fessade.com/ (Yalnız fiyat bilgileri güncel değil)




15 Ekim 2011 Cumartesi

Cafe Naksan

Naksan holding'e giden herkes Cafe Naksan'ı görmüştür. Naksan bünyesine bağlı, kar amacı gütmeyen Cafe Naksan gelirini ise bağış yapmakta.


"Cafe Naksan"

"Sıkma standı - iç görünüm"

Sabah 7:30'dan 17:00'a kadar sıcak patatesli, peynirli, kaşarlı ve patatesli peynirli sıkma satışı bulunmakta. 



"Kaşarlı sıkma"


"İsteğe göre sıkmayı tost makinasında gözleme gibi yapıyorlar"
  

"Patatesli Kaşarlı sıkma"

Başpınar'da sabah erken işi olan, geçerken uğramak isteyenler için Cafe Naksan gayet tatmin edici. Kar amacı gütmediğinden olsa gerek ki kullanılan malzemeler hep kaliteli malzemeler. Gönül rahatlığıyla yemek mümkün.



"Sucuk-kaşar tost"


Cafe Naksan'da artık sadece sıkma değil patates kızartması, tost, gözleme yemek de mümkün.

Sucuk-kaşar tostun içine çok az miktarda "kimyon" ekleyen Cafe Naksan tostta ise değişikliği yakalamış ve hiç de fena olmamıştı.

Lezzet : 8
Servis : 4
Fiyat : 8
Mekan : 6

Gurme Kiyalar Notu : 10 üzerinden 6,5 (6,5/10)

14 Ekim 2011 Cuma

Piknik Kebap

Lisedeyken (2001-2005) çarşıda işimiz olduğunda uğradığımız, geçerken ayaküstü Adana usulu sarılmış, poşetlenmiş kebap yediğimiz Piknik Kebap'ı yıllar sonra yeniden ziyaret ettik.


"Piknik Kebap"


"Kebap Çeşitleri"

Piknik kebapta; Acılı Adana, Zırh Kıyma, Kuşbaşı ve Tavuk kuşbaşı kebapları bulunmakta.


"Ustalar akşam hazırlığında"

Piknik Kebap'ın en büyük özelliği her şeyin anlık olması. Gün boyunca 2 usta mangal başında duruyor. Bir tanesi elinin altındaki Zırh kıyma ve Acılı Adana'lardan siparişe göre şişe saplayıp ocağa atıyor. (Akşam vakitlerinde ise kuşbaşı ve tavuk şiş buzdolabı için hazırlanıyor.) Diğer usta ise bir yandan mangalla ilgilenirken diğer yanda mangaldaki kebaba göre salata hazırlıyor.



"Kebap kokusunu almak isteyenlere"

Eğer kebap yerken mangal dumanını içime çekmeliyim, kokusu üzerime sinmeli diyenlerdenseniz Piknik Kabap tam isteğinize uygun. Aksi durumlar içinse dışarıda (pasaj içi) küçük masaları mevcut.



"Acılı Adana"


Biraz geç vakitte (20:00) gittiğimiz için açık ekmekle gelmesini beklediğimiz kebaplarımız kübban ekmeklere sarılı olarak geldi.

Piknik Kebap lezzet olarak bize o eski lezzeti veremedi. Asla kötü değildi fakat beklentimizin altında kaldı.
Piknik Kebapta fiyatlar ise şöyle; Zırh Kıyma 5TL, Kuşbaşı 5TL, Tavuk Şiş 4TL, Kola 1.5TL, Ayran 1TL, Şalgam 1.5TL..

Lezzet: 5
Servis: 5
Fiyat: 7
Mekan: 5

Gurme Kiyalar notu : 10 üzerinden 5,5 (5,5/10)

12 Ekim 2011 Çarşamba

Kelebek Kelle-Paça & Beyran

Kelebek şehrin merkezinde sayılan, gün içinde önünden mutlaka bir defa geçeceğiniz bir yerde olan esasen çorba ama Gaziantep'teki tüm lokanta esnafı gibi adetten diye çeşitli kebapları da olan bir mekan.

Kelebek'in yanlışları ne yazık ki daha içeri adımımızı atar atmaz başlıyor. İkram olarak bulunan nar ekşili soğan, nane, mor lahana turşusu ve limon&turşu tabağı müşteri olsun olmasın tüm masalara dizilmiş ve yol kenarı olan bir mekanda üzerileri açık bir şekilde müşterileri bekliyorlar. Değiştirilmesini söylesem de görmediğim başka bir masadakilerle değiştireceklerini düşündüğümden hiç sesimi bile çıkarmadım ve doğal olarak çatalımı da sürmedim bunlara. Giderseniz eğer size de tavsiyem bunlara dokunmamanız ya da en azından değiştirilmesini istemeniz yönünde.

 Gaziantep'te Başkarakol civarında yer alan çorbacılarda sofraya ikram olarak çigköfte gelir. Bizim çorbalar gelip de çiğköfte gelmeyince "hayrola çiğköfte ikram ederdiniz eskiden" dedim garsona ve "ikram olarak veriyoruz ya onu o yüzden erken bitti" cevabını aldım. Oldu mu sana ikinci yanlış!Beyran dediğinin bir usulü vardır ya gece geç saatte ya da sabah erkenden tüketilir. Sen şimdi tutmuş çorba için erken sayılabilecek bir saatte -22.00 civarı- ikramınızın bittiğini söylüyorsun..! Daha önce bir kere de kapıdan "ağabey yiyecek hiçbir şey kalmadı" diye çevirdikleri için "buna da şükür" dedim ve çorbama odaklandım.

Sofranın genel görünümü
Normalde mis gibi kokması gereken çorbanın kokusunu almaya çalıştım ama alamayınca ekmeğe yöneldim ki aman Allah tövbe bir de ne göreyim, tırnaklı pide yok! Sen kalkıp bize has olan beyranı yapacaksın, beyranınla övüneceksin ama sofraya sıcak olmasa bile yumuşak bir tırnaklı pide getirmeyeceksin! Etti mi sana 3. yanlış!?

Tüm bu eksikliklerden, özellikle de tırnaklı pide eksikliğinden dolayı beyrandan umudu kesmiş olsam da artık geri dönülebilecek noktayı çoktan geçtiğim için beyranı içmeye başladım. Ne yazık ki yitirdiğim umutlarımı boşa çıkarmayıp nefis et suyuyla ziyafet yaşatmak yerine alelade bir çorba tadından öteye geçemedi.

Bilmeyenler için beyranın içeriği

Kelebek'te başka bir şey denemedim, denemeye lüzum da görmedim. Bir kaç ay arayla da olsa hep içerinin kalabalığına aldanıp gidiyorum ama ne yalan söyleyeyim ilk günden beri işlerini bu kadar savsaklayan başka bir yer daha görmedim. Parka bakan manzarasından mıdır nedir hiç müşterisi eksik olmuyor ama yine de bir giden bir daha gidiyor mudur bilemiyorum.

Kelebek'te beyran 9 lira -evet bu fiyat aşırı yüksek-,  kebap dürümler 6 lira. Bir de cebinde nakit olmayanlar için ufak bir hatırlatma, mekanda POS cihazı olmadığı için kredi ya da bankamatik kartı ile ödeme yapamıyorsunuz. (Evet "yallaaa" diyor içinden insan.)

Bir şans daha verir miyim? Kesinlikle hayır.

Lezzet: 3
Servis: 2
Fiyat: 2
Mekan: 5

Gurme Kiyalar Notu: 10 üzerinden 3 (3/10)

11 Ekim 2011 Salı

Kolay Tavuk

Kolay Tavuk yaklaşık 3 aydır faaliyette olmasına rağmen görüntü itibariyle (içeride görünen vitrinli dolaptan dolayı) kebaplık/yemeklik çiğ tavuk satışı yapan bir yermiş gibi düşünmüştüm.

"Kolay Tavuk"


"Kiremitte Kaşarlı Tavuk Sote"

Büyükçe bir kiremitte gelen kaşarlı tavuk sote gayet doyurucu. Lezzeti de yerinde. Dikkat edilmesi gereken tek şey sıcaklığı. Masaya geldiğinde bile sanki pişmeye devam ediyor.
"Soya Soslu Tavuk"

Soya soslu tavuk tabak süslemesiyle dikkatimizi çekti. Lezzeti yerinde ve yanında aparatifi bulunan soya soslu tavuğun aynı şekilde kori soslu olanı da mevcut.

Kolay tavuk'da her gün farklı bir pilav çeşidiyle karşılaşmak mümkün.



"Kolay Sticks"


Kolay tavuk'a gelirseniz size yemeğiniz gelene kadar ezme salata ve Kolay Tavuk özel sos gelecektir. Kolay Tavuk özel sosu mutlaka denemenizi tavsiye ederim. İçeriği mayonez, yoğurt ve sarımsak olan bu sos yemek beklerken bizi çok güzel oyalamayı başardı.

Ev ekmeğine kolay dürüm, Kolay iskender, Kolay Alinazık, Karışık ızgara, tüm piliç, burgerler, tavuk sote, soslu tavuk ve bütün pilicin yanı sıra Kolay Tavuk'un menüsünde "Tavuk suşi" bulunmakta.

Sonuç olarak bizler Kolay Tavuk lezzetinden, hizmetinden memnun kaldık. Ve en kısa zamanda deneyemediğimiz diğer lezzetlerini de deneme kararı aldık.

Fiyat konusuna gelince ise; bütün tavuk 13TL, kiremitte kaşarlı tavuk 11.50TL, Kolay Sticks 8.50TL, Köri soslu Kolay Tavuk 8.50TL... Kolay Tavuk'da isterseniz litrelik içecekler de mevcut...

Lezzet : 9
Servis :  8

Mekan : 7
Fiyat : 7

Gurme Kiyalar Notu : 10 üzerinden 7,5 (7,5/10)

9 Ekim 2011 Pazar

Hido's Sıcakçının Yeri

Hido's sıcakçının yerini tesadüfen foursquare'de yakaladım, gördüğüm fotoğraf üzerine deneme ihtiyacı hissettiğim.

"Hido's Sıcakçının Yeri"

Gittiğimde ise, fotoğrafta gördüğümün "Çıtır Döner" olduğunu öğrendim.




"Çıtır Döner"

Celal Doğan parkı civarında, Ice Mar arkasında Hasan Süzer Lisesi bitişiğinde olan Hido's ürün çeşidi bakımından biraz zengin. Patlıcan kebabından ciğer kavurmaya, dönerden pizzaya kadar geniş ürün gamına sahip. Fakat biz sadece "çıtır döner" ve "çıtır sucuk-kaşar" deneyebildik.

"Çıtır sucuk-kaşar"

Sıcakçının yerinin en önemli özelliği bana kalırsa kendine ait bir fırınının olması. Ama fırını bile sıcakçının "kötü" denecek dönerine yetmemiş. Çıtır sucuk-kaşar ise nispeten daha iyi gibi gelse de sucuğun kalitesinin kötü olması Sıcakçının yerini vasat olmaktan kurtaramıyor.

"Patates Kızartması"

Patates kızartması dondurulmuş değil diye dikkatimizi çekti fakat çok fazla yağlı ve lezzetsizdi...

Okula yakınlığı nedeniyle öğrencilere özel indirim yapan Hido's da fiyatlar şöyle,
Çıtır döner 3.5TL, çıtır sucuk-kaşar 3TL, kebap dürüm 5TL ve pizzalar 6-10TL arasında değişmekte.

Lezzet : 4
Servis : 4
Fiyat : 4
Mekan : 4

Gürme kiyalar notu: 10 üzerinden 4 (4/10)

Tandır Kadayıf & Fıstık

Adını artık Gaziantep'te yapılan etkinliklerde de yavaş yavaş duyurmaya başlayan, ilk şubesini Şehreküstü'de açmış olan bir kadayıf dükkanının İbrahimli'ye açılmış şubesidir.

Gaziantepli için olmazsa olmaz olan "şireli" yiyecekler yapan birçok mekandan biri olan Tandır kadayıf, kendine özgü lezzetler üretmenin yanında , bunları bir de adının kaynağı olan tandırda kömür ateşinde pişirerek lezzetine lezzet katmış gerçekten.


Burmalı kadayıfları ve ağızlı kadayırları en önde gelen ürünlerinden. Hele ki her tatlı servislerinin yanında verdikleri, tandırın altındaki sinide devamlı sıcak bir şekilde bekleyen kavrulmuş Antep Fıstığı ise gayet güzel bir uygulama.. Önceden haber verildiğinde ise diyabet hastaları için, istediğiniz tatlıyı özel diyet şeker ile yaparak, takdir edilesi bir işe de imza atıyor.

Güler yüzlü ve hürmetkar çalışanlarıyla da sempati kazanan mekan , yazları kapı önünde havadar alanıyla bir keyif sunarken, kışları giriş katında sorun yaşatmasa da üst katının biraz havasız oluşuyla eksi puan alıyor.

Ortalama bir tatlıcının biraz üzerinde olan fiyatlarıyla Tandır Kadayıf & Fıstık, ürünleriyle bu fiyat farkını çok kolay bir şekilde gözardı ettirebiliyor. Bir porsiyon tatlı, 6 - 9 TL arasında değişiyor.

Ve bu özellikleriyle birlikte Tandır Kadayıf & Fıstık tercih edilesi bir yer olarak Gurme Kiyalar listesindeki yerini alıyor.

Lezzet: 10
Servis: 10
Fiyat: 8
Mekan: 6


Gurme Kiyalar Notu: 10 üzerinden 8.5 (8,5/10)

Telefon: (0342) 322 07 56 - 341 77 07


5 Ekim 2011 Çarşamba

Acı&Tatlı (İbrahimli)

Acı&Tatlı Dürüm son zamanlarda gerek internet ortamında gerekse önündeki kalabalık sayesinde gözümüze çarpan mekanlardan biri.

Yüksek binadan yukarı doğru giderken solda, dönerken sağda

Gaziantep'in kendi hızlı yeme (fast-food) kültürüne uygun olarak nohut dürümü, cevizli köfte gibi alternatiflerin bulunduğu Acı&Tatlı'nın ağır silahları ise ister et ister tavuk dönerle yapılan "vuvuzela" isimli soslu döner dürümleri.
Vuvuzelalar
 Vuvuzelanın herhangi bir dönercide yiyeceğiniz ortalama bir döner dürümünden tek farkı ekmeği. Benim Mersin lavaşına benzettiğim (hani tantuni dürümü yapılan) bu yumuşacık ekmek gerçekten uygun bir sos ile kullanılsa döneri dürümü konusunda çığır açabilecekken sadece sulandırılmış salçadan ibaret olduğunu düşündüğüm sosları ile maalesef Acı&Tatlı bunu başarmaktan çok uzak kalmış. Benim gibi dönerde sosun çekiciliğine kapılıp gidenler için vuvuzela bir hayalkırıklığından öteye gidemiyor.

Vasat bir döner dürümü








Tabi Acı&Tatlı'nın menüsünde iskenderden, gözlemeye döner ile ilgili her çeşit bulunuyor. Ancak vuvuzela gibi kendilerine has bir üründe beklentilerin hiç bir şekilde karşılanamaması menüdeki diğer şeyleri deneme hevesi bırakmıyor insanda.

Tavuk vuvuzelanın 3.5, et vuvuzelanın 6.5 lira olduğu Acı&Tatlı aldığı paranın hakkını maalesef veremiyor  ve ancak çok acıktığınız ve çevrede yiyecek başka bir şey bulamadığınız zaman gidilecek bir mekan olarak Gurme Kiyalar'ın listesine ekleniyor.

Servis: 3/10
Lezzet: 3/10
Fiyat: 4/10
Mekan: 6/10

Gurme Kiyalar Notu: 10 üzerinden 4 (4/10)

4 Ekim 2011 Salı

Gurme Kiyalar'dan Selamlar

Gaziantep'te nerede, ne ve nezaman yenir? Dogustan Gaziantep mutfagi tabanli damak tadina sahip Gurme Kiyalarimiz sizler icin gitti, gördü, tatti ve birikimlerini simdi sizlerle paylasiyor.

3 Ekim 2011 Pazartesi

Merhaba!

250'den fazla çeşidiyle dünyanın en zenginlerinden ve bir şehir adıyla anıyla anılan Gaziantep Mutfağı'nın bir nevi kullanım kılavuzu.