3 Kasım 2011 Perşembe

Ciğerpare

Gaziantep’le özdeşleşen bir lezzettir ciğer kebabı. Sabahın köründe lezzetlidir, öğlen insanın canı ister, akşama doğru ne de güzel gider, hele gece, muhabbetin üzerine şahane olur.Hal böyle olunca Gaziantep’te ciğer yapmak da hem ustalık hem de cesaret ister. Gurme Kiyalar olarak sizler için Ciğerpare ‘yi denedik. (Aslında daha çok kendimiz için de denedik )
İbrahimli semtinde, yüksek binadan Nakıpoğlu koleji’ne giderken, ilk ışıklara varmadan bir önceki sağa doğru kıvrıldığınız anda karşınızda beliriyor ciğer dükkanı. Konum ve mekanın belirginliği güzel.
İri tikelerden oluşan 2-3 şişte görmeye alıştığımız ciğeri, Ciğerpare Urfa usulü olarak yani küçük tikelerle yapıyor ve 4-5 şişte olarak getiriyor. Buraya kadar iyi de gidiyor. Ancak daha ateşin üzerindeyken ciğerin üzerine attıkları isot, tadıldığı anda ,tüm güzel havayı dağıtıyor. Acaba bugüne kadar alıştığımız lezzetin dışında olduğu için mi garip geldi diye bir soru belirse de damak tadına uygun olup olmamanın ötesinde ateş üzerinde pişen isotun, ciğerin tüm kendine has tadını yok ettiği gerçeğini kabulleniyoruz. Ciğer tikeleri etrafı isotla kaplı bir şekilde geliyor.
Kaderimizse, ekmeğe çeker onu da yeriz diyerek ciğerimizi, servis edildiği açık ekmekle yemeye koyulduk. Servis noktasında seviye güzel. Ayran söylenildiği an yetişiyor, salata bitince, geç kalmadan yenileniyor. Bunlar bizi mutlu eden noktalardı. Bunu yanında henüz denememiş olduğumuz kıyma ve kuşbaşı çeşitleri de mevcut ayrıca.

Gözümüze az da olsa fer geliyor ve mekana incelemeye koyuluyoruz. Üst katların bir bölümü henüz inşaat halinde idi son gittiğimizde. Yeni açıldığı için düzenlemeler yapılmakta. (Muhtemelen yapılmıştır). Ön tarafındaki balkon özellikle yazları ve sigara içenler için güzel.
Bizleri lezzet noktasında tatmin edemeyen Ciğerpare’de kasaya ödeme için gittiğimizde şaşırıyoruz. Ciğer alanında Gaziantep’te bir çok adı ve lezzeti tescillenmiş rakibin karşısına, henüz rüştünü ispat etmeden aynı fiyata çıkması bizce fazla cesurca. Bir ciğer dürümü 6 TL gibi bir fiyatla geliyor.

Ve tüm bu anlattıklarımız ışığında notlarımızı vermeye geçiyoruz.

Mekan: 6
Lezzet : 2
Servis : 6
Fiyat : 4
Gurme Kiyalar Notu: 10 üzerinden 4,5 (4,5/10)

6 yorum:

  1. Ertesi gün bile ağızdan geçmeyen bir isot bombardımanı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefon numarası 341 0 888 ' dir.Urfa usulü ciğer kebabında isot vazgeçilmez bir unsurdur.Bu eleştiri bu nedenle bir kültüre ait olmuş oluyor.WC konusunda ise ne yazık ki bazı insanlarımız " Bulmak istediğiniz gibi bırakınız." anlayışından yoksunlar.Ama yine de daha sık kontrol etmeye çalışalım.Kusura bakmayın.
      Tüm müşterilerimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz...

      Sil
  2. Ciğerpare'yi geçtiğimiz gün biz de deneme şansı bulduk.
    Ciğer kebaplarının isotlarını makul seviyeye indirip, ekmeklerini de değiştirmişler. Artık sıkma ekmeğinin biraz daha büyüğü bir ekmekle servis yapıyorlar...

    Ve WC'leri çok pis.

    YanıtlaSil
  3. bide telefon yazsaydınız ne iyi olurdu.. adresin yanına...

    YanıtlaSil
  4. Ciğer için size tavsiyem bir haftasonu Urfaya gidip orada yemeniz. http://www.loplopculer.com/2007/12/anlurfa.html. Antep mutfağı her zaman Urfa'ya basar ama ciğer hariç. Urfa'da dalak, böbrek, yürek, boğazaltı yoktur ama ciğeri çok güzeldir. Sevgi Ciğer Salonu'nu bir gün deneyin pişman olmazsınız!

    YanıtlaSil
  5. Bu mekan da kapandı. Ancak Gaziantep'teki bildiğimiz diğer kebapçılardan bazıları ciğeri Urfa usulü yapmaya başladı, o çok ilginç işte.

    YanıtlaSil