1 Kasım 2011 Salı

Fessade

Fessade son zamanlarda ofis kültürünün iyice yerleşmiş olduğu Gaziantep'te, çalışanlar için bazen hayati öneme sahip olan her üç öğünün de -kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği- servis edildiği henüz bir kaç aylık ama hizmetiyle kendisini kabul ettirmiş bir mekan.

Sanki "Feszade" olmalı?

Mekanda sabah kahvaltısının yanı sıra her gün değişen ev yemekleri, gözleme çeşitleri, kara kavurma, Hünkar Sultan gibi özel yemekler ve döner çeşitleri mevcut. Biz de üç arkadaş olarak tam en yoğun saatte içeriye adım attığımız anda burnumuza gelen tereyağ kokusunun etkisinde kalıp iskender ve ortaya da sevgili İbrahim'in müptelası olduğu çingene salatası söyledik. 

Salatanın malzemeleri doğru, sosu güzel ancak süslemelerle boğuşmak yemenin keyfini kaçırıyor
Döner menüsünü fit porsiyon 80 gram, tam porsiyon 120 gram ve 1,5 porsiyon 180 gram olmak üzere üçe ayırmış durumdalar ki özellikle ne yarım ne de tam olan fit porsiyon çok isabetli bir karar olmuş.

İskender tabakta durduğu gibi durmaz!
Mekandaki çok geniş yemek menüsünden dolayı iskenderden çok bir şey beklemesek de özellikle eti sayesinde ortalamanın çok üstünde bir lezzete sahip olduğunu söyleyebilirim. Sadece sosu salçalı sudan ibaretmiş hissi verdi bana. (Tabi mevsimin de domates mevsimi olmadığını unutmamak gerek.)


Hürrem Sultan (hafif kızartılmış ekmek üzerinde kekikli et ve bolca patates kızartması)

Sonuç olarak Fessade "hayat kurtaran bir restoran". Yani mükemmel iskender ya da mükemmel kara kavurma için olmasa da canınız ev yemeği üstüne sütlüyle zerde çektiğinde hemen gidebileceğiniz, servisin hızlı, garsonların sizinle doğru düzgün ilgilendiği güzel, neşeli ve özellikle çalan şarkıları çok iyi olan bir mekan . Yoğun iş ortamında yemeği bir meşguliyet olmaktan çıkartıp eğlenceli bir aktiviteye dönüştürmeyi başarmış olan ve her masayla ayrı ayrı ilgilenen işletmecileri Bahri Bey ve Hatice Hanım'ı bu yüzden kendi adıma tebrik etmek istiyorum.

Alenazik (kullanılan yoğurt gerçekten çok lezzetli)

Fessade'de servis sabah 7.30'da başlıyor ve akşam 10'a kadar devam ediyor. Kahvaltılıklar ve çorbalar 3-5 lira arasında, yemekler ise 7-18 lira arasında. Mekanda alkollü içecek servisi yapılmıyor.


Lezzet : 8
Servis : 8
Fiyat : 7
Mekan : 9

Gurme Kiyalar Notu : 10 üzerinden 8 (8/10)


İnternet Sitesi: http://www.fessade.com/ (Yalnız fiyat bilgileri güncel değil)




9 yorum:

  1. Bahri abi bu isi biliyor, kim ne derse desin.. Mantar bile hala onun biraktigi cizgide giderek basari sahibi...

    YanıtlaSil
  2. Bence de Gaziantep'te yeme içme sektörü için gerçek bir değer Bahri Bey. Yemeğin asla sadece tabaktakinden ibaret olmadığının bilincinde olan Gaziantep'teki yegâne girişimci diyebilirim.

    YanıtlaSil
  3. Hürrem Sultan ve Alenazik fotoğrafları eklendi.

    YanıtlaSil
  4. Ya arkadas bu tanıttığınız yerlerin adreslerini de yazsanız daha iyi olacak. :)

    YanıtlaSil
  5. @kl
    Yazının en sonunda etiketlerin altında adres bilgisi var, tıklayınca direk Google Haritalar üzerinde gösteriyor hatta. :)

    YanıtlaSil
  6. Şahsen ben iskenderini pek beğenmedim.

    YanıtlaSil
  7. Son zamanlarda gidenlerden de baya bir şikayet geliyor..Popülerliğini etkisi ile.rehavete kapılmış olabilirler, en kısa zamanda gidip tekrar deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  8. ben alinazik yemiştim geçenlerde. kıyma sevmediğim için kuşbaşılı istedim. üzerindeki eti tartsan 20gr etmezdi. bildiğin yoğurt yedim yemek niyetine üstüne de 12lira verdim. ama ortam güzel çay içmeye gidebilirsiniz cafe n,yetine

    YanıtlaSil
  9. Mekan el değiştirdiği için yukarıdaki yorumların hepsini unutabilirsiniz. Yemek konusunda, hangi çeşit olursa olsun vasatı aşamıyorlar. Konumundan dolayı bir çay içmek için tercih edebilirsiniz ancak en son istediğimizde o bile soğuk gelmişti.

    YanıtlaSil