20 Kasım 2011 Pazar

Katmerci Zekeriya Usta

Gaziantep'in yemek konusunda kilometre taşlarından bir tanesidir aslında "Katmerci Zekeriya Usta". Gaziantep'e gelen her yerli/yabancı turist "İmam Çağdaş, Halil Usta, Zekeriya Usta" gibi orijinalde esnaf lokantalığı (esnafa hizmet ön planlı) yapmış, yerli halkın uzun yıllar beğenisini kazanmış ve kaliteden ödün vermeyen yerleri ziyaret etmeyi seviyor.


Zekeriya Usta (Kış)


Ve bu tür yerler hep sokak arasında, kuytu köşelerde konumlanıyor. Tabi ki öyle lüks mağazaları, lüks ihtişamlı masa sandalyeleri de olmuyor.


Zekeriya Usta Fırının başında

Zekeriya usta ilerlemiş yaşına rağmen katmerin yapımındaki her ana müdahale edip, yıllardır bildiği doğruların sapmasına izin vermiyor. İşini severek yaptığı ise her halinden belli...


Mehmet Usta


Katmer

Zekeriya Usta'da eğer pazar günü katmer yemek istiyorsanız, yaklaşık 30-40dk. beklemeyi göze almanız gerekiyor. Tabi ki günün/siparişlerin yoğunluğuyla bu süre uzayıp kısalıyor.
Biz beklenen her dakikanın gelen katmere değdiğini düşünüyoruz.


Taş fırında yapılmış Katmer

Zekeriya Usta'nın en büyük artısı ise katmeri taş fırında yapıyor olması. Katmerin esnafı, katmerin ustası olması.

Zekeriya Usta "Katmer pastane ürünü değil, Zekeriya Usta kültürüdür" sözüyle hem sözde rakiplerine inceden sataşıyor, hemde kendisini gayet güzel ve ince bir şekilde övüyor. Ve biz Zekeriya Usta'nın bu sözlerine sonuna kadar katılıyoruz. Tüplü/elektrikli fırınlarda pişmiş, yalancı kaymaklı (irmik kaymağı) katmerle mukayese etmek bile çok yanlış Zekeriya Usta'yı.

Zekeriya Usta'da katmerinizin yanına sıcak/ılık/soğuk süt isteyebilirsiniz. Çay ise Zekeriya Usta'nın ikramı.

Zekeriya Usta'da katmer 7,50TL.

Zekeriya Usta'yı ve Zekeriya Usta gibi yerleri mekanı, servisiyle değerlendirmenin yanlış olacağını düşünüyorum ve yalnızca Fiyat&Lezzet olarak değerlendiriyorum.

Fiyat : 10
Lezzet : 10

Gurme Kiyalar Notu : 
10 üzerinden 10 (10/10)

4 yorum:

  1. Ben daha hiç gitmedim. Sağolsun duyunca "gel sana ısmarlayayım" dedi sonra da oyaladı oyaladı kalktı askere gitti!

    YanıtlaSil
  2. Kiyalarımızdan Bora bey, artık şu sözünü tutsan?

    YanıtlaSil
  3. Pazar günü tüm kiyalar ve kiya takipçilerini toplayalım mı?

    YanıtlaSil