7 Mart 2012 Çarşamba

Tavacı Doktorun Yeri

Adından da anlaşılacağı üzere tava, Kilis tava, üzerine yoğunlaşan eski bir doktor olan Mustafa Erol'un işten çok keyif için açtığı bir mekan.
Sağ taraftaki Mustafa Bey
Menü çok zengin değil. Canınız tava isteyince içeri girip oturmanız ve servisin başlamasını beklemeniz yeterli. Böyle yerlerde çeşit az olsa da var olanın güzel olduğuna emin olabilirsiniz.

Sofraya ilk turp geliyor, siz de bizim gibi terbiyeli isteyin


Mekan olarak klasik esnaf lokantaları tarzında. Yol kenarında bir apartman altı ama dışarıda oturulabilinecek yerleri de var. Dediğim gibi Mustafa Bey'in keyif için açtığı bir yer ve esas üzerinde durulan nokta yemekte sunulan etin kalitesi. Bu yüzden de mekana pek önem vermemek lazım zaten.

Salatanın nanesi biraz fazla geldi bana

Yemek yapmayı seven insanlar, yemeğin yapımı kadar insanların beğenmesinden de keyif alırlar (kendimden biliyorum). Mustafa Bey de gerek yemekleri hazırlarken gösterdiği özen gerekse sizle kurduğu yakınlık ile duyduğu keyfi size de yansıtıyor.

İşte meşhur Kilis Tava
 Kilis Tava gerek et kalitesi olsun, gerek kullanılan malzemeler olsun oldukça başarılı ve lezzetli. Porsiyon olarak ise oldukça doyurucu. Ben bir porsiyon ile doyduysam, normal miktarda yiyen normal insanlar yarım porsiyon ile doyabilirler sanıyorum. Sadece yöresel mutfak kültürüne yabancı olanlar için biraz yağlı gelebilir bunu da belirtmekte fayda var.

Sonuç olarak Tavacı Doktorun Yeri size tavadan başka bir şey sunmayan ama tava konusunda da Kilis'e gitmenize gerek bırakmayan işinin ehli bir mekan. Tavanın porsiyonu, tüm yukarıda gördüğünüz ikramlar ve ayran dahil 15 TL. (buraya Türk Lirası yeni simgesi koyacağımız günler de gelecek mi acaba?)

Lezzet: 9
Servis: 6
Fiyat: 7
Mekan: 4

Gurme Kiyalar Notu : 10 üzerinden 6,5 (6,5/10)

1 yorum: