14 Ocak 2013 Pazartesi

Bursa Kebap Evi

Konumuz İskender...
Memleketimizin yemek çeşitliliğinden midir, kebabımızın güzelliğinden midir bilemiyorum fakat İskender çok fazla aradığım bir yemek değil. Senede  bir, bilemedin iki defa severek yiyorum fakat ötesi asla...
Yazmaya karar verdiğimde düşündüm ki Gaziantep'linin İskender yemek için çok fazla alternatif mekanı da yok aslında...

Gelelim Bursa Kebap Evine. Mekanda İskender ve türevleri mevcut. Çorba, pilav, İskender, Döner, pilav üstü, dürüm, köfte, salata yiyebileceğiniz Bursa Kebap Evinde; Muhteşem Bursa (İskender, köfte, ekmek köfte) ve Bursa karışık (İskender, köfte) da denenebilir. Ayrıca yemeğimi yedim, tatlımı da aynı mekanda yerim diyenler için künefe de bulunmakta.


Üzüm Şırası

Bana kalırsa Bursa Kebap Evinin en büyük farklılığı Üzüm Şırası. Daha önce mevsiminde denediğim şıralarından çok farklı olmasına rağmen, mevsimi dışında da Üzüm Şıraları güzel.

Muhteşem Bursa

Bursa Karışık

İskender

İskenderiniz geldikten sonra tereyağı getirilmesi bir kültürdür. Bunu bilmek için Bursa'lı olmaya gerek yok, fakat Bursa İskender Evi tereyağı ister misiniz, az mı, çok mu istersiniz sorma gereksinimi duymayarak İskenderinizi tereyağlı olarak getiriyor.

Mekanda açık mutfak kullanılmakta, yani her şey ortada. Açık mutfak mekan açısından bir artı da olsa Bursa Kebap Evi bunu asla kullanamıyor. Patates kızartmaları çıkıyor, servise hazır olduğunu görüyorsunuz fakat getirecek garson yok ortada, bekliyorsunuz. Sonra garson kızartmaları getiriyor, ketçap mayonez hardalınızı hemen getiriyorum diyor fakat masayı toplamaya gelirken getiriyor. Ayrıca garsonlar yeni ürün pazarlamada gereğinden fazla ısrarcı ki bu şekilde gayet antipatik oluyorlar.

Lezzet konusuna gelirsek eğer, Bursa Kebap Evi asla Gaziantep'te yiyebileceğiniz en iyi İskender'i size sunmuyor. 

Fiyatlara gelecek olursak eğer; 
Çorba 4.25Tl, Patates Kızartma 4.25Tl, Muhteşem Bursa 24.90Tl, Bursa Karışık 20.90Tl, İskender 14.90Tl, Bir buçuk İskender 16.90Tl, Pilavüstü Döner 14.50Tl, Dürüm Döner 7.90Tl, Köfte 15.90Tl, künefe 5.90Tl ve son olarak Üzüm şırası ise 3.25Tl.

Lezzet : 5
Servis : 3
Fiyat : 3
Mekan :

Gurme Kiyalar notu : 10 üzerinden 4 ( 4/10)


11 yorum:

  1. Pidede, ette, yoğurtta ve tereyağında akılda kalıcı bir özellikleri yok, hepsi sıradan ancak domates sosunda bir şey başarmışlar kabul etmek lazım. Ha iskenderi kurtarmaya yetiyor mu, tabi ki yetmiyor.

    YanıtlaSil
  2. Yaz döneminde denedim. Ve büyük merakla yediğim İskender ne yazık ki beni de tatmin etmedi.

    YanıtlaSil
  3. Haarda bu mekan kıyalar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiketlerin hemen altında adres bilgisi var. Tıklayınca Google Haritalar'da gösteriyor.

      Sil
  4. İskenderi geçtim döner özellikle et döner için de çok mekan yok aslında. Ha çok büyük eksik mi? Bence değil. Ancak yine de en azından bir tane İstanbul'da, Ankara'daki gibi güzel döner yapan mekanımız olsa iyiydi.

    YanıtlaSil
  5. 14.03.2012 tarihinden beri ağırladığımız ~42.000 misafirimize yürekten teşekkür eder, siz "kiyaları" PrimeMall'da açılacak 2.şubemize de bekleriz :)

    Unutmadan düzelteyim Muhteşem Bursa tabağımızda ekmek köfte değil "Pideli Köfte" ve "İnegöl Köfte" olmak üzere iki çeşit köftemiz Bursa Kebabı(iskender) ile birlikte servise sunulmaktadır ve bu ürünlerin içerisinde ekmek yoktur ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PrimeMall subenizde eleştiriye daha açık olmanız dileğiyle Ahmet bey, hayırlı olsun..

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  6. Teşekkürler :)
    Yerici değil yapıcı eleştiriye tabi ki her zaman açığız..

    Bir ayrıntı daha fark ettim "Muhteşem Bursa" ile "Bursa Karışık" fotoğrafları aynı tabaklara ait, halbuki ikisi ayrı sunumlara sahip birbirinden ayrı sıcaklardır, biraz daha dikkat lütfen ;)

    YanıtlaSil
  7. Yolumuz elbet düşer ve biz tekrar da geliriz. Yalnız AVM kültürünün getirdiği (Lütfen şahsi algılamayın, AVM kültürüne ithafen yazmaktayım)
    "Çarşıdaki şubemizde bu ürün 3 lira, ancak burada çok yüksek kira verdiğimiz için burada 5 lira.." gibi bir , Çok ödüyorsam, çok da alırım politikası olur ise, kapıdan bakıp çıkılması işten bile değil.
    Emeğe paha biçmek tabi ki bizim işimiz değil, ancak bir yemeğe verilecek paranın da, yemekten önce insanın midesine oturmaması gerektiğini düşünüyoruz.

    Yeni şubenizde herşeyin gönlünüzce olması ve lezzet dolu günler yaşamanız dileğiyle.

    YanıtlaSil