5 Ekim 2011 Çarşamba

Acı&Tatlı (İbrahimli)

Acı&Tatlı Dürüm son zamanlarda gerek internet ortamında gerekse önündeki kalabalık sayesinde gözümüze çarpan mekanlardan biri.

Yüksek binadan yukarı doğru giderken solda, dönerken sağda

Gaziantep'in kendi hızlı yeme (fast-food) kültürüne uygun olarak nohut dürümü, cevizli köfte gibi alternatiflerin bulunduğu Acı&Tatlı'nın ağır silahları ise ister et ister tavuk dönerle yapılan "vuvuzela" isimli soslu döner dürümleri.
Vuvuzelalar
 Vuvuzelanın herhangi bir dönercide yiyeceğiniz ortalama bir döner dürümünden tek farkı ekmeği. Benim Mersin lavaşına benzettiğim (hani tantuni dürümü yapılan) bu yumuşacık ekmek gerçekten uygun bir sos ile kullanılsa döneri dürümü konusunda çığır açabilecekken sadece sulandırılmış salçadan ibaret olduğunu düşündüğüm sosları ile maalesef Acı&Tatlı bunu başarmaktan çok uzak kalmış. Benim gibi dönerde sosun çekiciliğine kapılıp gidenler için vuvuzela bir hayalkırıklığından öteye gidemiyor.

Vasat bir döner dürümü








Tabi Acı&Tatlı'nın menüsünde iskenderden, gözlemeye döner ile ilgili her çeşit bulunuyor. Ancak vuvuzela gibi kendilerine has bir üründe beklentilerin hiç bir şekilde karşılanamaması menüdeki diğer şeyleri deneme hevesi bırakmıyor insanda.

Tavuk vuvuzelanın 3.5, et vuvuzelanın 6.5 lira olduğu Acı&Tatlı aldığı paranın hakkını maalesef veremiyor  ve ancak çok acıktığınız ve çevrede yiyecek başka bir şey bulamadığınız zaman gidilecek bir mekan olarak Gurme Kiyalar'ın listesine ekleniyor.

Servis: 3/10
Lezzet: 3/10
Fiyat: 4/10
Mekan: 6/10

Gurme Kiyalar Notu: 10 üzerinden 4 (4/10)

2 yorum:

  1. Dün akşam "sınanmışı sınamak ahmaklıktır" sözüne aldırış etmeden yeniden denedim. Yeniden hayal kırıklığına uğradım. Nerede 1 ay önce ilk yediğim vuvuzela, nerede şimdiki? Servisleri de yine ilk günkü gibi rezaletti. Siparişi vermek deveye hendek atlatmaktan bile zor..

    YanıtlaSil
  2. Yok usta yok adam olacak gibi durmuyorlar. Sen de ne var yani 10 üzerinden 4 aldığını biliyorsun başka dükkan denesene? Antep'te dönerci mi tükendi?

    YanıtlaSil