9 Ekim 2011 Pazar

Hido's Sıcakçının Yeri

Hido's sıcakçının yerini tesadüfen foursquare'de yakaladım, gördüğüm fotoğraf üzerine deneme ihtiyacı hissettiğim.

"Hido's Sıcakçının Yeri"

Gittiğimde ise, fotoğrafta gördüğümün "Çıtır Döner" olduğunu öğrendim.




"Çıtır Döner"

Celal Doğan parkı civarında, Ice Mar arkasında Hasan Süzer Lisesi bitişiğinde olan Hido's ürün çeşidi bakımından biraz zengin. Patlıcan kebabından ciğer kavurmaya, dönerden pizzaya kadar geniş ürün gamına sahip. Fakat biz sadece "çıtır döner" ve "çıtır sucuk-kaşar" deneyebildik.

"Çıtır sucuk-kaşar"

Sıcakçının yerinin en önemli özelliği bana kalırsa kendine ait bir fırınının olması. Ama fırını bile sıcakçının "kötü" denecek dönerine yetmemiş. Çıtır sucuk-kaşar ise nispeten daha iyi gibi gelse de sucuğun kalitesinin kötü olması Sıcakçının yerini vasat olmaktan kurtaramıyor.

"Patates Kızartması"

Patates kızartması dondurulmuş değil diye dikkatimizi çekti fakat çok fazla yağlı ve lezzetsizdi...

Okula yakınlığı nedeniyle öğrencilere özel indirim yapan Hido's da fiyatlar şöyle,
Çıtır döner 3.5TL, çıtır sucuk-kaşar 3TL, kebap dürüm 5TL ve pizzalar 6-10TL arasında değişmekte.

Lezzet : 4
Servis : 4
Fiyat : 4
Mekan : 4

Gürme kiyalar notu: 10 üzerinden 4 (4/10)

4 yorum:

  1. Görüntü gayet güzel ama tavuk döner özellikle baharat konusunda çok dikkat edilmesi gerekilen bir yemek çeşidi. Yoksa fikir çok iyi bence.

    YanıtlaSil
  2. Tavuğun en pahalı yeri göğüs ve göğüs 5-7TL/kg iken neden bu kadar kalitesiz, gereksiz et kullanma ihtiyacı hissederler bilmem. Fikir çok çok iyi, başarılı yoksa..

    YanıtlaSil
  3. Sade göğüs eti kullanırlarsa çok lezzetsiz olmaz mı? Tales denilen but etinden yapılmalı bence ama onun da maliyeti baya yüksek olur. Bazıları derisiydi, damarıydı tavuktan çıkan ne varsa koyuyor ki çok fena. Burası da mı öyleydi?

    YanıtlaSil
  4. Hayır sadece göğüsle saman gibi olur tabi ki. Demek istediğim tavuk zaten çok pahalı değil (kırmızı ete oranla). Daha kaliteli et kullanabilirlerdi bence. Damar falan değil de, aslında döneri de döner gibi kesmek gerek. Kalın kalın kesilmiş döner her zaman bana itici gelir. Anlamsız, manasız. Hido's da döneri kalın kesiyor.

    YanıtlaSil