14 Ekim 2011 Cuma

Piknik Kebap

Lisedeyken (2001-2005) çarşıda işimiz olduğunda uğradığımız, geçerken ayaküstü Adana usulu sarılmış, poşetlenmiş kebap yediğimiz Piknik Kebap'ı yıllar sonra yeniden ziyaret ettik.


"Piknik Kebap"


"Kebap Çeşitleri"

Piknik kebapta; Acılı Adana, Zırh Kıyma, Kuşbaşı ve Tavuk kuşbaşı kebapları bulunmakta.


"Ustalar akşam hazırlığında"

Piknik Kebap'ın en büyük özelliği her şeyin anlık olması. Gün boyunca 2 usta mangal başında duruyor. Bir tanesi elinin altındaki Zırh kıyma ve Acılı Adana'lardan siparişe göre şişe saplayıp ocağa atıyor. (Akşam vakitlerinde ise kuşbaşı ve tavuk şiş buzdolabı için hazırlanıyor.) Diğer usta ise bir yandan mangalla ilgilenirken diğer yanda mangaldaki kebaba göre salata hazırlıyor.



"Kebap kokusunu almak isteyenlere"

Eğer kebap yerken mangal dumanını içime çekmeliyim, kokusu üzerime sinmeli diyenlerdenseniz Piknik Kabap tam isteğinize uygun. Aksi durumlar içinse dışarıda (pasaj içi) küçük masaları mevcut.



"Acılı Adana"


Biraz geç vakitte (20:00) gittiğimiz için açık ekmekle gelmesini beklediğimiz kebaplarımız kübban ekmeklere sarılı olarak geldi.

Piknik Kebap lezzet olarak bize o eski lezzeti veremedi. Asla kötü değildi fakat beklentimizin altında kaldı.
Piknik Kebapta fiyatlar ise şöyle; Zırh Kıyma 5TL, Kuşbaşı 5TL, Tavuk Şiş 4TL, Kola 1.5TL, Ayran 1TL, Şalgam 1.5TL..

Lezzet: 5
Servis: 5
Fiyat: 7
Mekan: 5

Gurme Kiyalar notu : 10 üzerinden 5,5 (5,5/10)

3 yorum:

  1. Üstadım,

    bu yerlerin adres ve telefonlarını da yazsan çok iyi olacak.

    YanıtlaSil
  2. Adres bilgisi her yazıda mutlaka var, yazının altında tıklayınca Google Haritalar ile göstermesi lazım. (Eğer mobil sayfaya bakıyorsanız görünmüyor, tam sayfa görünümüne geçin.) Telefon numaraları da aslında internetten kolayca bulunabilir ama evet biz yazılarımıza eklersek daha iyi olacak.

    YanıtlaSil
  3. adresi vereyim. dügmeci mahallesi suburcu caddesi ömeriye camii sokak girişinde güllüoğlu karşısı.. telefon 0342 220 48 58

    YanıtlaSil