9 Ekim 2011 Pazar

Tandır Kadayıf & Fıstık

Adını artık Gaziantep'te yapılan etkinliklerde de yavaş yavaş duyurmaya başlayan, ilk şubesini Şehreküstü'de açmış olan bir kadayıf dükkanının İbrahimli'ye açılmış şubesidir.

Gaziantepli için olmazsa olmaz olan "şireli" yiyecekler yapan birçok mekandan biri olan Tandır kadayıf, kendine özgü lezzetler üretmenin yanında , bunları bir de adının kaynağı olan tandırda kömür ateşinde pişirerek lezzetine lezzet katmış gerçekten.


Burmalı kadayıfları ve ağızlı kadayırları en önde gelen ürünlerinden. Hele ki her tatlı servislerinin yanında verdikleri, tandırın altındaki sinide devamlı sıcak bir şekilde bekleyen kavrulmuş Antep Fıstığı ise gayet güzel bir uygulama.. Önceden haber verildiğinde ise diyabet hastaları için, istediğiniz tatlıyı özel diyet şeker ile yaparak, takdir edilesi bir işe de imza atıyor.

Güler yüzlü ve hürmetkar çalışanlarıyla da sempati kazanan mekan , yazları kapı önünde havadar alanıyla bir keyif sunarken, kışları giriş katında sorun yaşatmasa da üst katının biraz havasız oluşuyla eksi puan alıyor.

Ortalama bir tatlıcının biraz üzerinde olan fiyatlarıyla Tandır Kadayıf & Fıstık, ürünleriyle bu fiyat farkını çok kolay bir şekilde gözardı ettirebiliyor. Bir porsiyon tatlı, 6 - 9 TL arasında değişiyor.

Ve bu özellikleriyle birlikte Tandır Kadayıf & Fıstık tercih edilesi bir yer olarak Gurme Kiyalar listesindeki yerini alıyor.

Lezzet: 10
Servis: 10
Fiyat: 8
Mekan: 6


Gurme Kiyalar Notu: 10 üzerinden 8.5 (8,5/10)

Telefon: (0342) 322 07 56 - 341 77 07


4 yorum:

  1. Cumartesi günleri özel bir burma kadayıf yapıyorlar, içi sahan kaymaklı. Cumartesi günü denk gelir de bulabilirseniz kesinlikle kaçırmayın!

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Adres bilgisini Google Maps üzerinden giriyoruz ama burada atlamışız sanırım, hemen ekliyorum. Telefon yazmıyorduk normalde ama talep ediliyor artık yazmaya dikkat edeceğiz.

      Sil
  3. konya künefe mi? tandır kadayıf mı? çok kararsız kaldım :)

    YanıtlaSil